Módszertanunk

A jövő ÉLES Elméi ma ülnek be az iskolapadokba. Teljesen más kihívásokkal néznek szembe, mint mi, más kompetenciákra lesz szükségük a jövőben.

A gyermekek érdeklődési köre és motiválhatósága az idő elteltével megváltozott, ehhez nekünk is alkalmazkodnunk kell.Ahhoz, hogy már az alapoknál fel tudjuk kelteni az érdeklődésüket, azt fenn is tudjuk tartani és használható tudást adjunk számukra a játékos tanulásra kell helyezzük a hangsúlyt.

A MoreToMath készlet mindezekre alapoz. A LEGO ars poeticája az, hogy hagyjuk a gyermeket a saját elképzelése szerint felépíteni egy jó megoldást, találja meg a saját útját, és legyünk nyitottak az egyedi megoldásaikra. A gyerekek kreativitása, megoldó készsége meglepő módon szárnyal, és a LEGO segítségével kiválóan továbbfejleszthető. A foglalkozásokon a MoreToMath dobozokból két tanuló dolgozik egyszerre. A feledatok egy része egyéni megoldást kíván, míg másik része párokban történő csapatmunka. Az 50 perces foglalkozásokon különböző témaköröket dolgozunk fel.

Max és Mia a két LEGO figura segítségével játékosan építenek és végzik el a feladatokat. Közösen ellenőrizzük az eredményeket, a gyermekek elmondják, mit, miért és hogyan csináltak meg az adott feladattal kapcsolatban. Nagyon örülnek a sikereiknek, büszkén mutatják be, mit alkottak.

Foglalkozásaink egy teljes tanévet ölelnek fel. Heti rendszerességgel találkozunk a gyermekekkel, ezzel biztosítva, hogy folyamatosan és módszeresen fejlődjenek. Egy foglalkozás 60 perc, ami hamar elrepül, hiszen játékosan tanulunk és az interaktív kiegészítőink segítségével időnként más területeket is megmozgatunk.